Trend Zoom 2008 Valencia!

Lehtomäen Hiuspisteen Heli edusti suomea Trend Zoom Color Challege 2008 kilpailussa Espanjan Valenciassa. Matkaan suunnattiin perjantai aamun yhdessä Mallitoimisto FaceMakerin mallin, Nelli Sorvon, sekä Hiuspisteen Outi ja Arin kanssa.
"Pitkän" perjantain ja lauantaiaamun jännittämisen jälkeen, vihdoin kilpailu oli käsillä.Kilpailuun oli valittu kansallia voittajia ympäri maapallon yhteensä 70 kilpailijaa, kolmessa eri sarjassa. Mukana kansallisia voittajia oli mm. USAsta, Canadasta, Taimaasta, HongKongista, Australiasta,Uudesta-Seelannista, Etelä-Afrikasta, Mexicosta, Japanista, Singaporesta, Venäjältä, Pohjoismaista, sekä muista Euroopan maista.
Heli ja Nelli siirtyivät yhdessä hiljaisella ja jännittyneellä bussikyydillä kilpailu paikalle. Kaikkien seitsemän erivärin sekoittelujen ja levittelyjen jälkeen onneksi jännitys haihtui ja työ onnistui täydellisesti. Heli sekä Nelli saivat jo kilpailun aikana huomiota useilta kuvaajilta, joista mm. Goldwellin oma kuvaaja sanoikin työtä täydelliseksi. Pitkä ja näyttävä Nelli möikin työn tuomareille ammattimaisesti. Kilpailussa arvosteltiin sekä etukäteen kuvattu työ, sekä paikan päällä värin levitys teknisenä osuutena ja lopputulos luovana osuutena. Tuomarit jäivät tässä vaiheessa vielä miettimään lopputulosta seuraavaan päivään.
Kilpailu osuuden jälkeen suunnattiin juhlaan, jossa työt esiteltiin kaikelle kampaamo alan kansalle (noin 1300 ihmistä yleisönä). Juhlassa esiteltiin mallit tekijöineen, mallit ja hiukset tietenkin pääasiana. Mallit seisoivat 45 minuuttia pienellä korokkeella, josta Nelli suoriutuikin todella mallimaisesti. Yleisön valokuvaaminen ja huomio yllätti meidät täysin, Suomi veti tässä asiassa kyllä pisteet kotiin.Suomen malli sai kaikista 70 mallista ylivoimaisesti eniten huomiota. Pienten heikotusten jälkeen myös malli pääsi rentoutumaan ja juhlat voi alkaa...
Sunnuntai alkoikin vähän vielä ihmetyksissä kaikesta huomiosta ja kehuista. Vähän alkoikin jo suomalaisia jännittämään että kuinkahan tässä nyt käykään. Outi ja Ari saivat etuoikeuden olla kutsuttuina coctail tilaisuuteen johon oli pyydetty vain erimaiden Goldwell johtajia, sekä vain muutama asiakas. Siellä Outi ja Ari kuulivat että meidän työ oli yksi ennakkosuosikeista ja saivat onnitteluja hyvästä työstä.
Ilta saapui jälleen ja tapas-juhla voi alkaa. Pienten teknisten ongelmien jälkeen nähtiin upea tanssiryhmän muodikas näytös, sekä muotinäytös. Seuraavana vuorossa oli kansallisten voitajien palkintojen jako. Suomen ja Viron sarjojen palkinnot jakoi Goldwellin toimitusjohtaja Kalervo Eräniemi. Heli kävikin hakemassa Suomen ainoan voittajan pakinnon, kahden muun sarjan voitot menivät Viroon. 
Pienen ruoka- ja seurustelutauon jälkeen päästiin tutustumaan Goldwellin Trend Zoom 2009 muodin julkaisuun. Kahta eri tyylisuuntaa nuodattaen, Virtualist sekä Egopolitan.Näistä vähän tarkemmin myöhemmin.
Upean muodinjulkaisun jälkeen oli jännittävät hetket kun kansainväliset voittajat julkaistiin. Eipä voittoa suomelle tullut kuitenkaan, ennakkosuosikin asemasta huolimatta.  Elumen sarjan voitto meni Saksaan, ei ehkä ihan ansaittuna voittona meidän mielestämme, mutta nyt panostetaan ensivuoteen entistäkin enemmän. :) Meidän lopullinen sijoitus oli 5. sija.
Muiden sarjojen voitot menivät Singaporeen sekä Thaimaahan. Mutta bileet jatkuivat kuitenkin iloisin mielin..
Maanantai aamu alkoi rivakkaasti Work shop koulutuksella, jossa perehdyttiin tarkemmin Goldwellin uuteen mallistoon. Lentoaikataulumme vuoksi ehdimme tutustumaan vain toiseen mallistoista enemmän, Virtualist mallistoon. Virtualistmallisto nuodatteli ehkä vähän kypärämäistäkin linjaa tarkkoina muotolinjoina ja ehjinä pyöreinä muotoina. Väreissä käytettiin viipaleraita tekniikoita niin että viipaleet tehtiin ihan ihan ohuina ja vain tiettyihin kohtiin hiuksia, ei siis koko päähän. Värissä käytettiin mm. kylmää tummaa ja turkoosia, sinistä, vaalean vihreää, tai viileätä vaaleaa ja savuista vaaleanpunaista ym:ita. Tässä linjastossa värit olivat kaikki kylmiä.
Egopolitan mallistossa puolestaa sävyt olivat lämpimiä, ja linjat pehmeämpiä ja luonnollisempia, mutta kuitenkin hiukset olivat kokonaisuudessaan aika kookkaita. Kiharoita esiintyi myös tässä mallistossa. 
Kaiken kaikkiaan aivan upea reissu ja hyvät muistot! Ensi vuonna yritetään uudestaan, silloin voittajat matkaavat LasVegasiin asti.
Heli