Kestokiharat ja niiden hoito

Hiusten rakennekäsittely, kestokiharat, permis 

Kiharat ovat tehneet tuloaan myöskin hieman pidempiin, polkkamittaisiin hiuksiin. Ja se onkin oikeastaan tällä hetkellä erittäin muodikas hiustyyli! Tulevaa kevättä ja kesää ajatellen, mikä olisikaan kätevämpää, kun aina valmis kampaus. Toki kiharat vaativat pesun jälkeen hieman kohentamista, mutta se onkin oikeastaan siinä.


Anun tekemä permanentti

 

Mitä ennen permanenttia tehdään?

Hiukset pestään syväpuhdistavalla shampoolla, jotta saadaan esimerkiksi putkistosta kertyneet metallit pois hiuksesta. Jos hiuksissasi on huomattava määrä metallia eli hiuksesi ovat selkeästi vihertävät ja hankalasti käsiteltävät, kannattaa metallinpoisto aloittaa jo kotona. (tästä voit lukea lisää metallin kertymisestä).


Tämäkin permis on Anun käsialaa

 

Kuinka kauan permanentti kestää?

Ainevahvuus ja käytetty rullakoko vaikuttavat kiharan kestoon. Isommalla rullalla ja miedommalla aineella kihara lähtee loivenemaan ajan mittaan nopeammin. Kannattaa kertoa toiveistasi kampaajallesi.


Lettipermis Outin tekemänä

 

Kärsiikö hius permiksestä?

Hiuksiin voidaan laittaa ennen rullausta hiusta suojaavaa ainetta, joka tasoittaa hiuksen kuntoa. Lisäksi permanentin yhteydessä voidaan käyttää esimerkiksi olaplexiä, joka korjaa hiuksen kuntoa luomalla uusia sidoksia hiuksen sisälle.


Outin tekemä kiharointi

 

Mitä permiksen yhteydessä voi tehdä?

Voidaan tehdä kevytväri, jos halutaan pysyä samassa tummuudessa, tummentaa hiuksia tai tuoda kiiltoa.
Hiukset voidaan myös leikata ja esimerkiksi pidempään hiukseen kannattaa leikata hieman kerostettu malli. Silloin kihara jaksaa kihartua pääliosasta paremmin,kun hius ei ole niin raskas.

 

Kuinka permanenttia hoidetaan?

Kosteuttavat tuotteet ovat kiharan parhaat kaverit. Rakennepaikkaavia tuotteita kannattaa välttää. Pesun yhteydessä voi hyvin käyttää hoitavaa maskia, jos hius tuntuu vaativan lisäkosteutusta. Jätettävä hoitoaine kannattaa myös hommata, jotta aamulla pystyy esimerkiksi hieman kohentamaan kiharaa. Pesun jälkeen kannattaa muotoilutuotteen avulla puristella kihara esiin.
Kiharaa ei kannata harjata kuivana,siloin siitä tulee pörröisen näköinen. Tee siis muotoilu pesun jälkeen, kun hius on kostea.


Sopivia tuotteita kiharoiden viimeistelyyn

Ajanvaraukseen tästä:
kotisivut tästä

Instagram tästä:

 Parturi-kampaaja Marianne , Blogin päätoimittaja sekä kassavastaava