Nauti loppukesän auringosta täysillä!

 Näin loppukesästä on varmasti hyvä muistutella ihonhoidosta, mikä on saattanut mökki- sekä lomareissuilla jäädä vähemmälle. Varsinkin näin sateisena kesänä, monet ovat lähteneet ulkomaille hakemaan rusketusta, mistä pääsemmekin itse aiheeseen.

 Kesällähän odotetaan paljon auringonpaistetta nimenomaan upean rusketuksen toivossa. Monelta jää kuitenkin huomioimatta aurinkorasvan tärkeys täällä Suomessa sekä etenkin ulkomailla, kun pelätään että rusketus ei tartu. Kuitenkin suuremmat riskit syntyvät, kun aurinkovoidepurkin jättää kaapin perälle piiloon. Kun levität aurinkovoiteen ajoissa, ennen auringolle altistusta, ehtii se muodostaa tarvittavan suojan iholle uv-säteilyä vastaan. Tärkeää on huomioida, että tuotteessa on suoja UVA- sekä UVB- säteille, sillä UVA- säteet pääsevät vaikuttamaan myös ikkunoiden läpi sekä pilvisellä säällä. Kuitenkaan aamulla yksi kerros voidetta ei riitä, vaan sitä pitää luonnollisesti levittää myöhemmin päivällä lisää, mikäli oleskelet auringossa pitkiä aikoja. 
 Kasvojen iho on hyvä suojata ympäri vuoden, mikäli haluat pitää ihosi nuorekkaamman näköisenä. Suosittelen siis tarkistamaan löytyykö kosteusvoiteestasi tai meikistäsi suojakerroin myös talviaikana.  Hyvänä esimerkkinä tästä meiltä löytyvä dermalogican pohjustusvoide, mikä antaa suojakertoimen lisäksi kaunista hehkua iholle.



MUTTA ESTÄÄKÖ AURINKOSUOJA RUSKETTUMISEN?

Rusketuksen hidas tarttuminen luo monelle mielikuvan, ettei aurinkosuojan kanssa rusketu, mikä johtaa siihen että iho altistetaan auringolle ilman voiteita. Siinä vaiheessa iho pääsee palamaan herkemmin, mikä toki muuttuu ajan kanssa rusketukseksi, mutta lopputulos ei useinkaan ole edes tasainen. Joka kerta kun iho pääsee palamaan, kasvaa myöskin ihosyövän riski. Tämän takia luomien tarkkailu on hyvin tärkeää (kutina, värinmuutos, luomen kasvaminen), jotta osataan toimia ajoissa, mikäli joitakin muutoksia havaitaan. Mikäli ihosi pääsee palamaan, voit käyttää palaneelle iholle kylmää käärettä ja levittää sen jälkeen after sun- voidetta useasti.
 Rusketus tarttuu hitaammin ja tasaisemmin aurinkosuojan kanssa, mikä takaa kauniin päivetyksen.


 VALOVANHENEMINEN

 Runsas auringonottaminen ilman voiteita altistaa myös valovanhenemiselle, mikä voi olla monelle vieras termi. Kyseessä on ihon muuttuminen ajan kanssa paksummaksi ja huomattavasti vanhemman näköiseksi. Toki iho on ympäri vuoden päivettynyt, mutta monikaan ei toivo näyttävänsä ikäistään reilusti vanhemmalta. Täytyy muistaa, että vaikka auringosta on paljon hyötyä esim. d-vitamiinin muodostus sekä atooppisen ihottuman hoito, on sillä kääntöpuolena ihosyöpien riski sekä ihon vanheneminen. Joten te, jotka lähdette vielä etelän reissuille, pakatkaa suojakertoimeksi mukaan 30-50 ja muistakaa lisätä sitä useita kertoja päivässä, niin suojelette arvokasta ihoanne uv-säteilyltä.
RUSKETUKSEN YLLÄPITO

Kun kaunis rusketus on saavutettu, halutaan se tietenkin säilyttää mahdollisimman pitkään. Tämän takia monet välttelevät kuorintaa sekä kasvo- ja vartalohoitoja hoitolassa. Ihan suotta, sillä hoitamalla ihoa voi jopa säilyttää päivetyksen pidempään.  Kotihoitona voi tehdä vartalon iholle kuorintaa noin kerran viikossa, jotta kuolleen ihosolukon saa kuorittua pois ja rusketus näyttää heleämmältä. Myöskään ei saa unohtaa jokapäiväistä kosteuttamista suihkun jälkeen. Vartalohoitoina hoitolassa käy esim. meillä tehtävä Guam- vartalohoito. Guam- hoidossa tehdään ihana kokovartalokuorinta sekä levitetään iholle pintaverenkiertoa tehostava levänaamio. Tämä pistää myös tehokkaasti nesteet liikkeelle, joten hoidon jälkeen täytyy juoda runsaasti vettä. Hoidossa yhdistyy oma aika ja hemmottelu rentouttavan hieronnan merkeissä naamion vaikuttaessa. Huolellinen hoito takaa kauniin ja terveen näköisen päivetyksen.



NÄIN SATEISEN KESÄN KESKELLÄ HALUAMME PIRISTÄÄ TEITÄ, JOTEN LAITETAANPA KASVOT KAUNIIKSI SEURAAVAN TARJOUKSEN MYÖTÄ:

KAIKKI KASVOHOIDOT -20% ELOKUUN AJAN!

NYT JOS KOSKA ON TILAISUUS TULLA HOIDATTAMAAN KASVOT KESÄKUNTOON! TERVETULOA :)