Purentaongelmat - Hartiaseudun kiputilat

Purentaongelmat aiheuttavat monenlaista kipua

Särkeekö päätä tai niskoja? Monella varmasti on kokemusta näistä ärsyttävistä vaivoista. Kipuun saattaa löytyä yllättäväkin syy.

Nimittäin purentaongelmat. Ne voivat aiheuttaa monille pään, -niskan, -kaulan- ja kasvon alueen kipuja. Leukanivelen  napsahtelu, rahinat tai muut vastaavat äänet kertovat nivelen häiriöstä tai lihasten kireydestä.  Leukanivel voi olla yliliikkuva tai siellä voi olla lukittavia tekijöitä mitkä rajoittavat nivelen liikettä, artroosia eli kulumaa voi tulla leukaniveleen jo nuorillakin.

Myös bruksismi eli narskuttelu ja hampaiden yhteen pureminen on yleinen vaiva mitä monet tekevät joskus huomaamattaan yöllä. Näistä voi seurata aamuista päänsärkyä ja niskajäykkyyttä, sekä joskus huimaus ja pahoinvointi oireitakin pitkään jatkuessa. Purentaongelmiin kannattaa kiinnittää huomiota ja hakea näihin apuja ajoissa. Hampaat alkavat kärsiä jos purentaongelma on jatkuvaa, silloin kannattaa harkita purentakiskojen käyttöä. Usein narskutteluun tai hampaiden yhteen puremiseen voi olla syynä stressi ,joka laukaisee purentaongelmat.


Miten Hoidetaan?

Purentalihasten hoidolla ja niskan alueen ryhdin korjaamisella purentaongelmia pystytään lievittämään. Purentalihasperäiset ja leukanivelperäiset ongelmat kannattaa hoitaa manuaalisesti näihin perehtyneellä hoitajalla.
Myös omatoimiset harjoitteet ja jumpat ovat tärkeitä.




Purentalihasten tutkiminen ja hoito Osteopaatilla!
Purentalihashoito -45€ / 40-45min
3 x sarjahoito 120€ (30-40min/krt)

Ajanvaraukseen tästä:  https://lehtomaenhiuspiste.avoinna24.fi/company
Kotisivut:  https://www.lehtomaenhiuspiste.fi/

Nelli Kanervo, Osteopaatti